Lumi Shalës

Lumi Shalës

Lumi Shalës Tur

Është një mrekulli të vizitoni Shalen, këtë oaz natyror që sëfundmi është quajtur edhe si Tajlanda e vogel e Shqipërisë dhe jo paarsye. Gjithashtu i thonë dhe “Blini i Gurit t’Lekës”, sepse aty ka mbyllur vitet e fundit të jetës së tij, prijësi i Dukagjinit, Leka. Sipas gojëdhënave, princi Lekë Dukagjini, prijësi i dytë më i rëndësishëm i shqiptarëve pas heroit Gjergj Kastriot Skënderbeu, i kaloi vitet e fundit të jetës në këtë zonë, ku gjen emërtime të tij, si për shembull “Guri i Lekës, një pikë strategjike që sheh luginën, nga ku mendohej që Dukagjini ruante vendin nga ardhja e turqve. Nisemi nga Tirana ne oren 6:30 dhe pas 2 orë udhëtim në rrugë të asfaltuar mbërrijnë në Vaun e Dejës dhe prej këtu duhet dhe 1 orë tjetër në rrugë të pashtruar për në pikën e nisjes së trageteve dhe varkave në liqenin e Komanit. Pasi hipim të gjithë në varkë, nisemi drejt Shales. Lundrimi gjat rreth 40 min ku ju mund të bëni foto mahnitëse gjatë gjithë rrugës. Mbërritja në Shalë, ku mund të bëni plazh dhe të argëtoheni. Nisja rreth ores 4 për në Koman dhe më pas në Tiranë.

Të Përfshira:

Transport i Dedikuar

Trasporti Tirane-Koman-Tiranë me mjet komod

Guide

Shoqërues Turistik

Varke

Varka: Koman -Shalë-Koman

/person

Për çdo pyetje ju lutem na kontaktoni

Rezervoni udhëtimin tuaj
Comments are closed.